duminică, 8 aprilie 2012

Deserturi pe masa de Paste

Ca si meniuri traditionale dulci, deserturile  pascale includ cozonacul, turtele, torturile si fursecurile crocante.
Turtele sunt o traditie a Pastelor facute din faina, mirodenii, grasime vegetala, zahar sau miere si coloranti. Se tau forme sub forma de floare sau stea si se coc la cuptor. 
Torturile includ de obicei creme naturale, nuca si chiar rozatura de legume sau morcov. Capsunii au si ei mare cautare; se fac deserturi din capsuni glazurati cu ciocolata peste care se poate adauga la alegere frisca. Fursecurile sunt si ele pe lista de deserturi la masa de Paste. Astfel, se fac fursecuri sub diferite forme, din spuma de albus de ou cu esente de rom si vanilie care se coc la cuptor pana devin sfaramicioase.
Alte deserturi includ folosirea ciocolatei albe in diferite preparate, utilizand in special forme de ou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu